VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

Volonterski centar Velika Gorica projekt je Udruge Zamisli u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče iz Novog Čiča uz financiranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt Volonterski centar Velika Gorica provodi se od kolovoza 2017. godine. Projekt je 19. listopada predstavljen velikogoričkim organizacijama i institucijama, potencijalnim i sadašnjim organizatorima volontiranja. Odazvali su se predstavnici: Muzeja Turopolja, Gradske knjižnice Velika Gorica, Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Udruge Suncokret, Turističke zajednice Velika Gorica, Centra za odgoj i obrazovanje, Srednje strukovne škole, Centra za socijalnu skrb, Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina te Grada Velike Gorice.


Svi oni došli su s nekim svojim interesima i pitanjima, ali s velikim zanimanjem za ovaj hvalevrijedan projekt. Organizacijama/institucijama potrebni su volonteri, a s druge strane, škole, osim što bi mogle ponuditi volonterska mjesra, između ostalog mogu ponuditi volontere.


Nakon te, druga aktivnost projekta bila je Edukacija o menadžmentu volontera koju je vodila Ivana Kordić iz Volonterskog centra Zagreb, a nazočilo je 24 sudionika: Iz Srednje strukovne škole, iz Ekonomske škole, iz Gimnazije Velika Gorica, Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina, OŠ Novo Čiče, KUD-a Čiče, Udruge "Suncokret", "Ekoregije Velika Gorica"; "Vukovine u Srcu"; "KUU Turopoljska tradicija"; iz Goričkog kluba mladih; Crvenog križa Velika Gorica; Pučkog otvorenog učilišta; Gradske knjižnice Velika Gorica; Muzeja Turopolja; Centra za odgoj i obrazovanje, Centra za socijalnu skrb, Grada Velike Gorice i Udruge Zamisli.


Volonterski centar Velika Gorica provodi informiranje i edukaciju volontera i organizatora volontiranja, organizira stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima te ima za cilj održavati bazu volontera i organizatora volontiranja, posredovati u volonterskoj razmjeni i promovirati volonterstvo.
Kroz projekt želi se doprinijeti sustavnom razvoju volonterstva na području grada, promovirati i razvijati volonterski menadžment, uključivati i povećati broj građana uključenih u volonterske aktivnosti, osigurati uvjete i podršku za pružanje i primanje volonterskih usluga.


U sklopu službenog predstavljanja Vollonterskog centra Velika Gorica održan je Volonterski sajam kroz koji su se srednjoškolcima predstavili: Ekonomska škola, Srednja strukovna škola, Muzej Turopolja, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Gorički klub mladih, Klub za mlade Zagreb, Udruga „Ti si ok“, Gradska knjižnica Velika Gorica, Ekoregija Velika Gorica, KUD Čiče, KUU Turopoljska tradicija, Vukovina u srcu, Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica, Udruga Suncokret, Info centar za mlade Velika Gorica i Volonterski centar Velika Gorica. Osim toga, dodijeljena su priznanja volonterima koji su se već do sada iskazali u volontiranju: Miri Sič, Ladislavu Siču, Marici Varjačić, Slavku Matiću, Antei Duvnjak, Tihani Kozačinski, Leonardi Kolarić, Stjepanu Ocvirku, Leonu Romčeviću, Ani Kovačević, Stipi Duvnjaku, Sonji Jarebici, Vedrani Klarić, Štefici Nestić, Filipu Margiću, Jeleni Tojagi, Jeleni Pugelnik, Mariu Dilberoviću, Tomislavu Šanteku, Tihomiru Panižiću, Mariju Hađaviru, Dušanki Novosel i Vedranu Ivoreku Toughri.


Dodijeljeno je i 17 vaučera za provedbu volonterskih akcija te je održana radionica o izradi troškovnika za provedbu volonterskih akcija.