VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina

Hits: 454

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina mala je, jedinstvena i zanimljiva škola koja postoji 41 godinu i broji tristotinjak učenika. U nadolazećem razdoblju planiramo realizaciju dva volonterska programa: Veliki brat i Pomoć u učenju.

Kod nas se školuju učenici iz cijele Hrvatske, pa je  tako 1/5 učenika smještena u učeničkim domovima u Zagrebu. Osim toga, škola se nalazi u blizini starog terminala Zračne luke Zagreb, tako da je i po smještaju specifična. Zbog toga smatramo da bi učenicima na početku prvog razreda dobro došla pomoć i savjeti vezani za prijevoz, prehranu, predmete, profesore, izvannastavne aktivnosti i razonodu. Takvu pomoć dobit će od svog Velikog brata, starijeg učenika istog smjera koji će biti dodijeljen svakom "prvašiću". 

Osim toga, učenici se prirodno povezuju sa svojim vršnjacima, ali i starijim generacijama koji su bolji ili lošiji iz nekog nastavnog predmeta i na taj način si pomažu. Kroz volonterski program "Pomoć u učenju", slabiji učenici bi imali osiguran prostor, vrijeme i osobu za pomoć iz određenog predmeta, a učenici "pomagači" bi produbili i učvrstili svoje znanje.

Rate this article ( 6 Votes ) )

Related Articles