VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica

Hits: 187

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa su osobe koje dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanje i vještine u aktivnosti Crvenog križa za opću dobrobit ili dobrobit druge osobe, bez postojanja uvjeta isplate novčane naknade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Statut Hrvatskog Crvenog križa (NN 56/2016)).


Volonteri Hrvatskog Crvenog križa razvrstavaju se u dvije kategorije: volonter specijalist i
spontani volonter.


Volonter specijalist je osoba koja je iskazala interes za volontiranje u određenom području
djelovanja Crvenog križa, prošla edukaciju i stekla specifična znanja i vještine. Spontani volonter je osoba koja se jednokratno uključuje u aktivnosti u slučaju potrebe za volonterskim radom prilikom djelovanja u kriznim situacijama ili organizaciji akcija širih razmjera a
koje su kratkog trajanja. Spontani volonteri nisu obvezni prolaziti posebnu edukaciju, ali se moraju
registrirati u bazu volontera prije, tijekom ili nakon izvršene aktivnosti.


Ako želite postati volonter Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica prijavite nam se osobno ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na osnovu vaših želja, znanja i iskustava postoji mogućnost da se uključite u mnoštvo različitih volonterskih programa kao što su: pomaganje kod akcija dobrovoljnog darivanja krvi, dijeljenje letaka građanima s popisom artikala koji se prikupljaju za humanitarne pakete (u suradnji s Kauflandom) pakiranje i podjela humanitarnih paketa, podjela rabljene odjeće građanima na Humanitarnom buvljaku sudjelovanje u Gradskom interventnom timu (priprema za katastrofe) i sl.

Rate this article ( 2 Votes ) )

Related Articles