VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

KUD Čiče, Novo Čiče

Hits: 280

Društvo osnovano 2005. godine broji 110 aktivnih članova koji djeluju kroz četiri folklorno plesačke sekcije, dvije tamburaške i gajdašku sekciju. Nastupali su na svim važnijim manifestacijama u Republici Hrvatskoj te na Cipru, Turskoj, Bugarskoj, Italiji, Sloveniji, Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U sklopu društva, postoji i Etno naselje Novo Čiče koje je s gradnjom započelo 2014. godine. Naselje ima tri turopoljske drvene kuće s kompletnom okućnicom. Drvene kuće namještene su namještajem s početka 19. stoljeća. Godišnje oko 1400 djece posjeti Etno naselje Novo Čiče gdje se provode mnogobrojne edukativne radionice.

Tijekom 2016. godine obnovili smo tradiciju sjetve lana te snimili dokumentarni film „Od lana haljina tkana“. Danas izrađujemo etno haljine i torbe.

U suradnji s udrugom Zamisli i gradom Velika Gorica pokrenuli su dva projekta i to Info centar za mlade Velika Gorica i Volonterski centar Velika Gorica.

Godine 2015. za svoj rad dobili smo nagradu grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, a u planu imamo gradnju Edukativno kulturnog centra Novo Čiče.

Društvo većinu toga što radi radi kroz volonterske aktivnosti, vrlo smo aktivni u tom dijelu i ako nam se i vi želite pridružiti i pomoći nam, naučiti nešto novo i steći jedno prekrasno iskustvo u etno okruženju možete se javiti voditelju Stipi Duvnjaku na broj 099/684-9489.

Rate this article ( 2 Votes ) )

Related Articles