VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

Muzej Turopolja

Hits: 254
Muzej Turopolja

Muzej Turopolja prikuplja, dokumentira, čuva i prezentira predmete i kulturni sadržaj ovoga kraja. Smješten je u prekrasnoj baroknoj zgradi iz 18. stoljeća, nekadašnjem sjedištu Plemenite općine turopoljske. U svom postavu Muzej ima četiri zbirke: etnografsku, kulturno-povijesnu, arheološku i likovnu zbirku. Osim stalnog postava, muzej ima i izložbenu dvoranu za povremene izložbe. Izdvojene lokacije koje također potpadaju pod Muzej Turopolja su etno kuća u Ščitarjevu, kurija Modić Bedeković u Donjoj Lomnici, Zavičajna zbirka Vukomeričkih gorica. Osim povremenih izložbi Muzej nudi bogat kulturni progam kroz godinu:

Noć muzeja, uskršnje radionice, obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, Perunfest, Dan kurije, Ladanje u kuriji, Dani europske baštine, božićne radionice.... Sav taj program zahtjeva i određeni posao, kojega, ako želite postati volonteri, možete obavljati, steći radno iskustvo, dobro se zabaviti i bio dio odlične ekipe.

Za vrijeme Perunfesta potrebni su nam volonteri u pripremi dvorca Lukavca i okolice, slaganje scenografije, priprema materijala za radionice, raspored volontera po pozicijama, odgovornost za izvođače, komunikacija s posjetiteljima i raspremanje festivala, a za Dan kurije potrebni su nam volonteri za pripremu prostora, koordinaciju izvođača i posjetitelja te raspremanje.


Bliži nam se Noć Muzeja, dođite nam pomoći u provedbi programa! Potrebni su nam volonteri u pripremi materijala i prostora za održavanje programa u Noći muzeja, 26. siječnja, evidenciji broja posjetitelja, dijeljenju hrane i pića, nadzor izložbenih prostora te asistenciji u programima. Pridružite nam se!

Rate this article ( 2 Votes ) )

Related Articles