VOLONTERSKI CENTAR VELIKA GORICA

Uključi se u svijet volonterstva!

KONTAKT

Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“

Hits: 203
Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“

Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“ djeluje na području Velike Gorice s ciljem ostvarivanja prava, pružanja podrške i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.
Udruga „Suncokret” je tijekom svog djelovanja na lokalnoj razini u velikoj mjeri utjecala na osvještavanje javnosti, vidljivost i integraciju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu. Dodatno, zagovaranjem i ukazivanjem na probleme s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom udruga je osiguravala provedbe zakona i poticala lokalne mjere te danas kao član Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice sudjeluje u izradi i provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice.
Vizija Udruge Suncokret je zajednica u kojoj se cijeni vrijednost svake osobe i koja pruža pomoć i podršku najpotrebnijima.
Misija Udruge Suncokret je biti podrška osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u lokalnoj zajednici.  Ujedno, razviti standarde ponašanja u društvu u kojem će se podržavati vrijednost i različitost svih naših članova.
Udruzi Suncokret možete se pridružiti kroz volontiranje s članovima, u ispomoći u udruzi i radu s članovima (srijedom i petkom tijekom redovitih druženja od 14 do 17 sati) i utorkom ili po dogovoru kad se održavaju radionice.
Možete pomoći članovima ili zaposlenima u održavanju prostora udruge, prilikom aktivnosti, dobiti iskustvo u radu s članovima (studenti ERF-a, socijalnog rada i srodnih studija); prilika stručnim volonterima da osmisle i kreiraju aktivnosti s članovima pod vodstvom upravnog odbora udruge.
U potrazi smo za volonterima svih dobnih skupina bez obzira na obrazovanje, a određeni dio aktivnosti prikladan je za studente ili VSS određenih studija (socijalni radnik, rehabilitator, logoped, psiholog, pedagog). Osim toga, volonteri mogu steći iskustvo u administrativnim poslovima, u IT podršsci, kreiranju baze članova, održavanju web stranice (tehničkom dijelu) i održavanju sustava.
Volonteri mogu steći radno iskustvo, sudjelovati na na raznim edukacijama i konferencijama za koje udruga često dobiva pozive. Idealna zanimanja za kojima udruga ima potrebe jesu: socijalni radnik, rehabilitator, logoped, psiholog, pedagog, pravnik, a za rad na projektima i ostale VSS ukoliko postoji određeno iskustvo idealno, netko tko je već prošao stručno osposobljavanje/praksu i tko bi želio dugoročno biti suradnik udruge.
Adresa i kontakt:
Cvjetno naselje 10
10410 Velika Gorica
tel. 01/6222-625
tel. 01/6222-625 fax. 01/6222-991 mob. 091/6221-228 091/6221-227
web: www.udrugasuncokret.hr e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rate this article ( 3 Votes ) )

Related Articles